Planten weer hip door woontrend 2015

Met één van de interieurtrends voor 2015: Botanisch wonen, kon het ook bijna niet anders, planten zijn weer helemaal hip. Op de woonbeurs waren dat ook veel stands gestyled met mooie planten en soms ook bloemen dit jaar. Ik sprak met diverse interieurprofessionals en zei vertelden mij ook dat planten weer helemaal terug zijn bij de huidige interieurontwerpen en styling. Mensen willen weer groen in huis.

‘Go Green’ want met planten creëer je een fijne en gezonde leefomgeving.
In het bijzonder met lucht zuiverende planten zoals bijvoorbeeld de Kentia palm, Varen en de Dieffenbachia.

Wist je trouwens dat het effect van planten in huis op jouw humeur ook niet onderschat mag worden? Ze zorgen namelijk voor verlaging van o.a. stress. Je zou kunnen zeggen dat planten je een comfortabel gevoel brengen omdat groen een rustgevende kleur is.

Dat planten weer helemaal hip zijn, is iets waar ik erg blij van wordt als planten liefhebster. Mooie planten op de juiste plek maken voor mij een interieur echt af.

Al jaren kwam ik genoeg mensen tegen die planten maar oubollig vinden, lastig te verzorgen of niet bij hun strakke interieur vonden passen. Allemaal vooroordelen.
Natuurlijk over smaak valt niet te twisten, logisch dat je niet alle planten mooie vind en alles maar zomaar in huis zou neer zetten (doe ik ook niet) maar ook hier ‘past op ieder potje een dekseltje’ en is er dus voor elke interieur weer een andere geschikte plant of planten. Er is tenslotte zoveel keuze! En nog beter gezegd op niet ieder plaats in huis past dezelfde plant, planten hebben nu eenmaal voorkeuren qua standplaats in huis.
En voor wie lang van zijn of haar planten wil genieten is het ’t beste je hier aan te houden.

Voor mensen die niet meteen in een botanisch interieur willen wonen, is mijn styling tip:
Kies voor een grote pot of vaas met een grote groene plant of plant heel veel groene plantjes dicht op elkaar in een pot of vaas. Zet deze op een tafel of in de hoek van de kamer en je hebt meteen een mooie eyecatcher.

 

Footer background
Molenstraat 140, 4881 GE, Zundert
deblauweregen@planet.nl
076 5977332
© 2019 Blauwe Regen | Privacyvoorwaarden